Saksikanlah

Laman Blog Pss Smkkj Slideshow: Perpustakaan’s trip to Kampung Jambu (near Taiping), Perak, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Taiping slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Berita

AKTIVITI KUIZ JAWI

Aktiviti kuiz jawi diadakan setiap minggu. Terbuka kepada semua tingkatan. Selain itu, Kuiz jawi ini dapat meningkatkan pemahaman para pelajar dalam penulisan jawi dengan betul. Di samping, dapat mengekalkan penulisan jawi dikalangan para pelajar. Sesiapa yang menyertai pertandingan ini akan diberikan hadiah sebagai tanda perhargaan dan dorongan yang para pelajar menyertainya.

PERTANDINGAN MEMBINA BLOGGER PUSAT SUMBER

Pertandingan ini terbuka kepada semua tingkatan. Peserta hanya diberikan seminggu, tempoh untuk membina blog PSS iaitu pada bulan Membaca dan Bahasa (Isnin 4/11/2011 sehingga Khamis 14/11/2011) . Pertandingan ini dianjurkan oleh Puan Suzana binti Hisham. Blogger yang paling cantik dan kreatif serta menarik akan dijadikan blog rasmi PSS. Selain itu, pelajar yang menang akan mendapat hadiah mister. Peserta hanya boleh seorang atau berkumpulan (2 pelajar).

MAJLIS PERASMIAN BILIK AKSES DAN 'STUDY GROUP' SERTA PELANCARAN 'STAYBACK'

13/11/2011 (Rabu) -  Majlis ini diadakan di Pusat Sumber SMK Kampung Jambu di bilik tayangan blok B. Majlis ini untuk merasmikan bilik akses iaitu bilik ICT. Bilik akses dirasmikan oleh Puan Aminahatun binti Wabullah, Puan Pengetua SMK Kampung Jambu.